...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

diumenge, 24 de novembre del 2013

Problema 40 ("El palacio de los precisos cristales"-Bernardo Recamán)



Tenim 13 monedes d’euro repartides en tres capsetes tancades: A,B,C
Dins cada capsa n’hi ha un nombre diferent; la quantitat de monedes dins A és menor que la que hi ha dins B, i aquesta menor que la de C.
Tres germanes, , Aina, Berta i Carme , totes tres raonen molt bé i són expertes calculadores ,examinen cada una el contingut d’una de les capses.
Aina ,després de mirar dins A ,diu que no pot saber quin és el contingut de les altres capses; A continuació, Carme mira quants euros hi ha dins C i treu la mateixa conclusió que abans havia expressat Aina: no pot dir quin és el contingut de les altres capses. Tot seguit, Berta mira dins B i diu exactament el mateix que les dues germanes han dit abans.
Saps quants euros va trobar Berta dins la capsa B?
ENGINY-2



L’empatia amb els altres és una qualitat que cobra importància dia a dia. En determinats problemes va bé posar-se en el lloc del personatge(s) de l’enunciat, provar de raonar com ell ho faria i actuar en conseqüència...

Sembla més difícil del que és. Per si de cas...
SOLUCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada