...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dijous, 17 de juliol del 2014

Problema 89 (“El llibre dels enigmes” – X.Cerdà i A.Alforcea)



JR ha de prendre diàriament i al mateix temps una pastilla del medicament A i una del medicament B. Ambdues són indistinguibles , per això l’apotecari li va recomanar molta cura ja que , a més de ser molt cars tots dos medicaments, els efectes secundaris causats per una dosi incorrecta serien perillosos de veres.
Cada nit ha de prendre una pastilla de cada classe. Per estalviar-se problemes, en el moment de llevar-se deixa ja les dues pastilles preparades dins un pastiller de plata, i a la nit, abans d’anar a dormir les pren.
Un vespre veu amb sorpresa que hi ha tres pastilles al lloc acostumat; el matí s’ha distret, i això el preocupa una mica fins que va als pots de les medecines i comprova que ,efectivament, ha tret dues pastilles de B en comptes d’una.. 
Les tres pastilles semblen idèntiques i errar la dosi és perillós. Començar pots nous és massa car. Què pot fer JR aquesta nit ,i cada un dels dies següents, per prendre exactament una pastilla de cada classe?
ENGINY 2

Aquí els consells no serveixen gaire.
ajuda i solució

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada