...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dimecres, 19 de juny del 2013

Problema 16 ("Jeux de l'esprit et divertissements mathématiques"- Jean Pierre Alem)



Aquella dona tenia el costum de provar quines competències lògico-aritmètiques havien adquirit els homes que coneixia. Ho feia en el moment de concertar una pròxima cita en el seu apartament. Per trobar-lo haurien de resoldre abans un problema.
-“Visc a Pynchon Boulevard, un carrer ample i molt llarg, les cases arriben fins el número  dos mil cinc-cents, i no estic al començament. Per trobar-me has de saber que si multipliques el numero de la casa, que té quatre xifres, per la xifra que indica el pis obtindràs el mateix número de la casa amb les xifres invertides”.
No tots els pretendents hi arribaven.La majoria dels que hi arribaven havien passat abans per una altra casa on havien hagut de pujar fins a un pis més alt, el propietari del qual començava a estar una mica empipat amb aquell procediment de recanvi de parella tan retorçut.
NOMBRES - 03

                                       Seguim?   
endavant


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada