...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dissabte, 22 de juny del 2013

ANUMÈRIC1





Els horabaixes, a Tele-5, s'emetia fa uns anys "TOMA-CERO", un programa que adesiara mostrava algun indici d’on parava el nivell cultural de la gent de l'estat espanyol. Un dimarts d’un mes de desembre es va proposar a un dels concursants la qüestió següent:
"Dos calzoncillos cuestan en total 110€. Uno de ellos cuesta cien euros más que el otro. ¿Cuál es el precio de cada uno?"
El mateix programa oferia generosament tres alternatives de resposta:
"100 y 10 euros",
"105 y 5 euros" ,
"110 y 10 euros".
Deixant de banda l'elegància exquisida de l'enunciat, el problema era plantejat de forma clara i precisa.
La concursant ,després de pensar una estona i no abans de consultar humilment el grup de savis acompanyants que l'assesorava, va respondre amb seguretat que la resposta correcta era "100 y 10 euros".
Era obvi que havia caigut en el parany.
Esperàvem que el programa la castigàs convenientment. Però no, la resposta va ser considerada CORRECTA!! i qui carregà amb la pena va ser el seu contrincant, el qual finalment, cal dir-ho,en un acte final de justícia poètica va guanyar.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada