...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dijous, 1 de desembre del 2016

Problema 262 (“Puzzles from Other Worlds” - Martin Gardner)


Dos amics ,Andreu i Bàrbara, passejaven amb els seus cans robòtics, A12 i B21 , pel Parc Central de Ciutat de Mallorca. Els dos cans eren de marques diferents, però de prestacions teòricament idèntiques. Per tal de comprovar-ho Andreu proposà de fer una cursa canina ajustant a 15 km/h ambdues velocitats. Varen dibuixar dues línies separades per 200 metres i els robots trotaren fins completar  el recorregut , arribant primer A12 amb un avantatge de 10 metres.
Tanmateix volgueren provar-los un altre cop convenint que A12 comencés 10 metres abans de la línia de sortida de la cursa anterior, des d’on partiria B21. Si les velocitats es conservaren iguals a les anteriors, qui va guanyar la cursa?. O potser arribaren iguals?
Una altra qüestió: A12 fa una volta a l’estany del parc a 10 km/h i tot seguit en fa una altra a 15 km/h. Quina és la velocitat mitjana del recorregut total?
Finalment: Si A12 fa una volta a 10 km/h , a quina velocitat hauria de fer la segona volta per tal que la velocitat mitjana del total recorregut sigui 20 km/h? 
ENGINY 1 


AJUDA/SOLUCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada