...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dijous, 13 de febrer del 2014

Problema 59 ("What is the Name of this Book?"-Raymond Smullyan)



Alícia viu en el bosc de l’Oblit. Adesiara la visiten el LLeó i l’Unicorn. Alícia oblida sempre en quin dia de la setmana es troba. D’altra banda, els seus visitants són molt especials: el Lleó menteix els dilluns, dimarts i dimecres, i el seu company Unicorn ho fa els dijous,divendres i dissabte. Cadascun diu la veritat els altres dies de la setmana. Durant un mes els dos visitants foren substituïts per altres dos: els bessons Tweedledee i Tweedledum ,els quals passaren a comportar-se un com el Lleó i l’altre com l’Unicorn. Però són tan iguals que Alícia no sap distingir-los.
Un dia va trobar els bessons asseguts davall d’un arbre. Estava decidida a esbrinar tres coses: 1) el dia de la setmana; 2)quin dels dos era Tweedledum; 3) si Tweedledum era com el Lleó o l’Unicorn tractant-se de la veracitat de les seves respostes.
Els dos germans varen parlar d’aquesta manera:
El PRIMER va dir : Avui no és diumenge
El SEGON va dir: De fet avui és dilluns
El PRIMER va dir: Demà és un dels dies en què toca mentir a Tweedledee
El SEGON va dir: El Lleó va mentir ahir
Alícia va explotar d’alegria perquè havia resolt els tres interrogants. Quina és la solució?
LÒGICA 3      

La sentència del PRIMER ,"avui no és diumenge" ,és molt interessant
Estirant del fil descobriràs la solució,però si vols ajuda...
ajuda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada